3, 2, 1 …. ready, set, food,…

 

Gezonde voeding en sporten gaan hand in hand, maar wat is nu juist die gezonde voeding voor een sportend kind?
Hoe kan voeding bijdragen aan sportprestaties, herstel en oppgroeien?
Vragen waar de sportdiëtist een aangepast antwoord op weet, maar vinden ouders ook werkelijk de weg naar een sportdiëtist?
Of waarom zou een sportend kind bij een sportdiëtist langsgaan?

Met de Week van de diëtist wil de diëtistenvereniging VBVD jaarlijks de drempel om naar een diëtist te stappen voor iedereen verlagen.
Elk jaar komt een ander thema aan bod. Dit jaar werd er voor het thema sport en gezonde voeding gekozen: “3, 2, 1… Ready, set, food”.

Kinderen zijn daarbij een heel belangrijke groep omdat men vaak vergeet hoeveel energie en voedingstoffen ze nodig hebben om te groeien, te sporten en gezond te blijven.
Daarom kan u tijdens deze week bij Sports Nutrition Consultancy terecht voor een gratis check-up van uw sportend kind.

Een ervaren sportdiëtiste checkt of de aanbreng via voeding voldoende is voor uw sportend kind en of het nog voldoende groeit.
Zit de timing van de maaltijden goed? Is er voldoende aandacht voor herstel?
Zijn er bepaalde ongemakken die de prestatie belemmeren?

Dat is ook het moment om een prangende voedingsvraag te stellen of tips te vragen als u als ouder praktische problemen heeft met voeding die u niet krijgt opgelost omdat uw kind bijvoorbeeld op onlogische tijdstippen wedstrijden heeft.

Om ervoor te zorgen dat u geen tijd moet verliezen met wachten vragen we om een afspraak te maken voor een fysieke of digitale check-up.
 
Ja, ik wil een afspraak voor een gratis check-up (voeding en groei) voor mijn sportend kind.