Beweging op verwijzing

Bewegen is gezond én je wordt er gelukkig van. Waarom doen we het dan toch te weinig?

Veel gehoorde excuses zijn te weinig tijd of geen zin om naar een sportclub te gaan. Maar bewegen is veel meer dan dat! Het gaat ook om gezonde gewoontes invoeren in je leven: met de fiets naar de winkel gaan of een halte vroeger afstappen als je met de bus bent.

Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ gooit alle excuses overboord met als doel: mensen GOESTING doen krijgen om duurzaam te bewegen

Huisartsen bezorgen een verwijsbrief aan hun patiënten waarmee zij terecht kunnen bij een Bewegen op Verwijzing-coach in hun eigen buurt. De coach stelt samen met de deelnemer een beweegplan op, ondersteunt de deelnemer gedurende een aantal individuele sessies of groepssessies (maximaal 7u individuele begeleiding of 21u groepsbegeleiding), leidt hen toe naar laagdrempelige beweegactiviteiten en streeft naar duurzame gedragsverandering.

Specifieke aandacht gaat naar maatschappelijk kwetsbare groepen, namelijk personen met een statuut verhoogde tegemoetkoming.

Het Bewegen op Verwijzing-project startte in 2009 in Leuven en werd gefinancierd door de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en de Koning Boudewijnstichting. Omwille van de positieve evaluatie in Leuven, maakt Vlaams minister Jo Vandeurzen vanaf 2016 4,5 miljoen euro vrij om Bewegen op Verwijzing-initiatieven in andere Vlaamse steden en gemeenten mogelijk te maken (voorlopig tot 2020).

Alle info: www.bewegenopverwijzing.be

De contactgegevens van de Bewegen op Verwijzing-coaches kan je hier terugvinden.

Heb je vragen? Contacteer Wim Thierens, zorgtrajecten@vehamed.be