Verpleegkundige Els Strobbe en diëtistes Sophie Van de Veken en Nina Deveen zijn diabeteseducatoren en adviseren en begeleiden mensen met diabetes rond leefstijl, gezonde voeding en het leren omgaan met de ziekte.

Gezondheidscentrum De Tragel biedt diabetespatiënten de mogelijkheid om op 1 dagdeel zowel een afspraak bij een diabeteseducator en/of podoloog en/of diëtist te maken.

Terugbetaling

Vanaf 1 mei 2018 kunt u als diabetespatiënt opgevolgd worden door het zorgmodel ‘Opvolging van een patiënt met diabetes type 2 / voortraject’, als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. U heeft dan recht op 4 educatieverstrekkingen per kalenderjaar die verleend worden door een multidisciplinair team en samen met uw huisarts beslist u bij wie de educatie zal gevolgd worden.

Tot slot betaalt uw ziekenfonds de educatieverstrekkingen volledig terug.


Een afspraak maken kan via het secretariaat op het telefoonnummer 052 20 09 90, elke werkdag van 08.30 u tot 12 u.

Voorstelling therapeuten

Els Strobbe

Verpleegkundige

U kan bij mij terecht voor educaties in het kader van het pre-zorgtraject waarbij ik de nadruk leg op leefstijladvies, gezonde voeding en ziekte-inzicht. Ook voor educaties bij patiënten in een zorgtraject: aanleren van glycemiemeting, begeleiding bij opstart insuline / incretine, opvolging van de behandeling, voetcontrole… Coaching op vlak van leefstijl, beweging… Ik kijk vol vertrouwen uit naar een goede samenwerking. 

Nina Deveen

Diëtiste-Diabeteseducator

0493/ 45 11 99

Bachelor Voedings- en Dieetkunde

Diabeteseducator 

Specialisaties: sportvoeding, ondervoeding, diabeteseducatie, voeding bij hartproblemen, voeding bij ouderen, voeding bij lactose-intolerantie. Tweetalig Nederlands/Frans.

Sophie Van de Veken

Diëtiste-Diabeteseducator

0497/ 84 50 56

Specialisaties:

  • Diabeteseducator;
  • Vermagering en gezonde voeding;
  • Begeleiding van kinderen met eetproblematiek;
  • Voedingsintoleranties;
  • Voedingsadvies bij maag- en darm problematiek;
  • Voedingsadvies bij verhoogde cholesterol;
  • Consultaties ook in het Engels.
×

Make an appointment and we’ll contact you.