Op 31 mei, Werelddag zonder Tabak, geven we naar jaarlijkse gewoonte rokers graag een extra duwtje in de rug om te stoppen met roken.
Uit de rookenquête 2021 van Stichting tegen Kanker bleek duidelijk dat de rookprevalentie in België opnieuw stijgt, na een jarenlange dalende trend. Ongetwijfeld zit de coronacrisis, die een enorme impact had op onze leefstijl en ons welzijn, hier voor iets tussen. Reden te meer om tijdens Werelddag zonder Tabak rookstopmogelijkheden massaal onder de aandacht te brengen.
Wat kun je doen?
Verspreid de ‘Buddy Deal campagne’ mee: roep rokers op om met de steun van een buddy gedurende de volledige maand mei niet te roken. Alle info en campagnemateriaal via www.buddydeal.be.
Steun de actie ‘Liever bellen blazen dan rook’: deel de sociale mediaberichten via de Facebookpagina van Generatie Rookvrij.
Verspreid tijdens de Week zonder Tabak – van 16 tot 20 mei 2022 – mee de campagne ‘Tabakowat’: deel de quiz en video’s van ex-rokers over ondersteuning door een tabakoloog via je sociale media met de hashtag #weekzondertabak. Je vindt alles terug op de Facebookpagina van VRGT.
Zet een eigen actie rond rookstop op poten, met behulp van de materialen beschikbaar bij Zorg en Gezondheid.