BELANGRIJK OM WETEN!

De afspraken in het testcentrum zijn nog steeds op afspraak.
  • met CTPC-CODE  via de huisarts
  • met CTPC-CODE na hoog risico-contact
  • met CTPC-CODE bekomen door self-assesment

Hoe bekom ik een CTPC-code voor test via self-assessment?

Om de druk op de huisartsenpraktijken te doen dalen heeft de overheid een self-assessment ontwikkeld om bij milde klachten een CTPC-code voor test te kunnen bekomen.

U logt in op mijngezonheid.belgie.be en kan daar deze vragenlijst invullen. Zo  krijgt u zelf een inschatting of een COVID-test zinvol is en kan desgevallend rechtstreeks een CTPC-code bekomen en een afspraak voor COVID-test boeken. Om uw privacy te beschermen, worden de antwoorden op deze vragen niet opgeslagen.

Met de aangemaakte code kan u dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt.

Vereist is een  (elektronische) afdruk van de ingevulde vragenlijst om de test te laten afnemen.
Wanneer u  via de vragenlijst een CTPC-code ontvangen heeft, zal u vanaf volgende week ook automatisch een quarantaine-attest ontvangen voor 48 uur ontvangen.

Een vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen.

Indien u ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of indien uw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, wordt aangeraden om altijd contact op te nemen met een arts.

Er is ook de mogelijkheid om een RAT-test (Rapid Antigen Test) te laten uitvoeren via bepaalde apotheken. Meer informatie hierover vindt u hier.

Indien u na het assessment een geldige CTPC-code kreeg kan u vanuit de vragenlijst op mijngezondheid.belgie.be door één knop rechtstreeks een afspraak boeken in het testcentrum via de online agenda.
Via onderstaande link kan u een overzichtelijke handleiding downloaden met de verschillende stappen die u moet doorlopen om een CTPC-code zelf te genereren en een afspraak te maken in Testcentrum De Kroon/Vehamed.

Dit document kan eventueel via de huisartsenpraktijk gedeeld worden met de patiënten.

handleiding Self-Assessment CTPC-code en afspraak boeken in testcentrum